Staré Mesto - "La migliore offerta" - Prague, Czech Republic
A scene from Italy / Canada / Czech movie La migliore offerta
Location: Hlavní město Praha, Czechia

A lonely art expert working for a mysterious and reclusive heiress finds not only her art worth examining.

Genre: Drama, Romantic, Mysterious, Crime
Site address: Staromestské námestí 20, Praha-Staré Mesto
Scene description: Virgil Oldman left the hotel and now goes across the square in Prague.

=========================================================

Virgil Oldman (Geoffrey Rush) je svetove uznávaný znalec v oblasti výtvarného umení a starožitností. Ve svém osobním živote je však uzavreným samotárem pronásledovaným mnohými obsesemi. Nikdy se nedokázal sblížit s jiným clovekem, není schopný s nekým spolupracovat a v živote se nezamiloval do žádné ženy. Jeho okolí jej tedy považuje za výstredního génia. Bližší vztah má jen s Robertem (Jim Sturgess), mladým a zrucným restaurátorem historických mechanických strojku a hodin. Ale ani tento vztah nelze nazvat osobním. Jedinou vecí, které Virgil venuje svou vášen, je tajná sbírka ženských portrétu všech umeleckých stylu a období, kterou mu pomáhá doplnovat Billy Whistler (Donald Sutherland), druhý clovek, kterého je ochoten pustit do svého soukromí. A tak jeho život beží zcela bez emocí a necekaných zmen.
Až v den jeho šedesátých tretích narozenin prijde necekaný telefonát od neznámé ženy (Sylvia Hoeks), která se predstaví jako Claire Ibbetsonová. Ta jej naléhave žádá o pomoc pri odhadu a prodeji zdedené rodinné umelecké sbírky. Virgil její nabídku nakonec prijme a dostaví se v domluvený cas do starého domu, který je zaplnený starými obrazy, sochami a nábytkem. Jeho nová klientka však na schuzku neprijde. Pomocí dalších telefonátu jej Claire postupne premluví k dalším pokusum o setkání, k nimž nakonec opet nedojde. Tak zacíná zvláštní hra, která jej zacne pritahovat. Snaží se zjistit identitu této tajemné ženy a pomocí triku zjistí, že Claire je mladá, velice krásná a trpí panickou hruzou z okolního sveta. A proto žije ve skrytých místnostech starého domu. Robert Virgilovi zacne radit, jak krok za krokem získat srdce ženy, která se skryla pred svetem. Virgil se ocitá ve víru vášne a uprostred hry, která navždy zmení jeho šedivý život.
Movie or TV Show: La migliore offerta

Year Released or First Aired: 2,013.00