Henry's Pub - Simonkatu - Helsinki, Finland
The fourth in the Henry's Pub chain opened in Helsinki in October 2006.
Location: Finland

Henry's Pub, Simonkatu 3, Helsinki. Chicken wings 'apparently' a speciality.

"The fourth Henrys Pub opened in Helsinki in October 2006. Music is being played both live and directly from the cd. Live music every Thursday night. Hot wings are served Mon-Fri 15-23 & Sat-Sun 12-23."

SOURCE - (visit link)

"Henrys's Pub's first opened on Tapan Day 1970. The then entrepreneur Heikki Pesonen arrived at the restaurant's opening ceremony with great flare and opened Pub's doors to the people.

Now 40 years later, it is still going strong.

Henry's Pub was founded in Tampere in 1997, where it has its place in the local hearts. San Diego got its own Spirit in 2000, and the fourth Henry's Pub was opened in Helsinki in October 2006."

SOURCE - (visit link) [Google translated and snipped]

Suomi -
"Neljäs Henry's Pub avattiin Helsinkiin lokakuussa 2006. Perusideana edelleen musiikki niin livenä kuin levyltäkin. Elävää musiikkia on tarjolla joka torstai bändi-illan merkeissä! Hot Wingsejä tarjolla ma-pe klo 15-23 & la-su klo 12-23."

LÄHDE - (visit link)

"Henrys’s Pubin ensimmäiset tuopilliset nautittiin tapaninpäivänä 1970. Silloinen yrittäjä Heikki Pesonen saapui ravintolan avajaisiin näyttävästi hevoskyydillä ja avasi Pubin ovet kansalle.

Nyt 40 vuotta myöhemmin, Henkasta voidaan sanoa Mr. J. Walkeria lainaten – still going strong.
Henry’s Pub sai loistavan vastaanoton. Pubista kehkeytyi meille kaikille oma olohuoneen jatke, joka valitettavasti piti välillä aamuyöksi sulkea lainsäädännön niin julmasti
määrätessä. Mutta onneksi jokaista yötä seuraa uusi päivä, jolloin ovet voi jälleen avata.

Jokainen lapsi, myös lempilapsi, varttuu ja kokee oman murroskautensa. Henrylle se sattui vuosien 1987 – 1989 välille.
Silloin tehtiin yli vuoden kestävä remontti, jolloin Pubi siirtyi katutasosta kellariin kiinteistön vaihtumatta. Ovet avattiin jälleen 27.3.1989. Ilmettä oli hieman muutettu säilyttäen samalla ryhdikäs eleganttisuus.

Ravintola-alalla oli tuon siestavuoden aikana tapahtunut paljon, eikä uusi aloituksemme mennyt aivan tuubiin. Oli ryhdyttävä miettimään uutta liikeideaa ja toimintatapaa. Asiakkaiden ansiokkaalla avustuksella saimme selville, mitä muutoksia kaivattiin, ja näin pääsimme muokkaamaan Henry’s Pubin jälleen olohuoneeksi, joka se oli aina ollut.

Keittiö ja Pubin kuuluisa ruoka saivat väistyä. Ravintolan suurempi puoli siirtyi pelkästään ilta- ja yöelämän palvelukseen ja asiakaskunnaksi valittiin opiskelijat.
Henkasta tuli selkeästi musiikkipubi. Pienempi puoli eli viinibaari jatkoi omaa eloaan entisten vanhan Pubin asiakkaiden kanssa.

Pubi jakautui tavallaan kahtia: opiskelijoiden ja nuorison illan menomestaksi ja vanhemman väen alku- ja loppuillan istumis- ja janonsammuttamispaikaksi.

Elävä musiikki on kuulunut olennaisena osana Henry’s Pubin liikeideaan vuodesta 1989 lähtien. Alussa tarjontaa oli harvakseltaan ja esiintyjätkin olivat tuntemattomampia suuruuksia. Kysynnän kasvaessa olemme lisänneet tarjontaa sekä määrällisesti ja laadullisesti.

Elävän musiikin illoiksi ovat vakiintuneet KE-LA, mutta on silloin tällöin livemusiikkia tarjolla myös sunnuntaisin, maanantaisin ja tiistaisinkin.

Henkassa on konsertoineet useimmat nimibändit.
Suurimpia kassamagneetteja ovat olleet Eppu Normaali, Tehosekoitin, Don Johnson Big Band, Poets Of The Fall, Kotiteollisuus ja Ismo Alanko.

Henry’s Pub on aina tarjonnut mahdollisuuden myös paikallisille bändeille näyttää osaamistaan. Henkan lavalta ovatkin maailman turuille ponnistaneet esim. Verjnuarmu, Turmion Kätilöt ja Tarot.

Henry’s Pub perustettiin Tampereelle vuonna 1997, jossa se on saanut paikkansa paikallisten sydämissä.
San Diego sai oman Henkkansa vuonna 2000, ja neljäs Henry’s Pub avattiin Helsinkiin lokakuussa 2006."

Real Ale: no

Bar Food Available: yes