Kaplicka v Letkách, Libcice nad Vltavou, Czechia
33U E 455115 N 5559830
[CZ] Rímsko-katolická kaple z r. 1901, Libcice nad Vltavou, okres Praha-západ [ENG] Roman-catholic waychapel from 1901, Libcice nad Vltavou, Prague-West district
Location: Středočeský kraj, Czechia

[CZ]
Kaplicka v Letkách se nachází v Libcicích nad Vltavou, v centru mestské cásti Letky, v tesné blízkosti autobusové zastávky. Je obdélníkového pudorysu, zakrytá sedlovou strechou s malou hranolovou vežickou, která je de facto jediným okrasným prvkem stavby. Podle datování na její celní stene, kaplicka vznikla v roce 1901. V roce 2003 byla kaplicka zrekonstruována. Byla nove omítnuta, položena nová sedlová strecha. Ve vnitrním prostoru se nachází obraz svatého Václava a latinský kríž.

[ENG]
The waychapel in Letky is located in Libcice nad Vltavou, in the center of Letky town district, close to the bus stop. It is a rectangular ground plan, covered by a saddle roof with a small prismatic tower, which is de facto the only ornamental element of the building. According to dating on its front wall, the chapel was built in 1901. In 2003 the chapel was reconstructed. It was newly plastered, a new saddle roof was laid. In the interior there is a picture of St. Wenceslas and the latin cross.