Malá Strana - "Já, Mattoni" - Prague, Czech Republic
A scene from Czech TV series Já, Mattoni
Location: Hlavní město Praha, Czechia

Biographical series about Heinrich Mattoni, capitalist of the early period of the Austro-Hungarian Empire, founder of the world-famous mineral water bottling company, a man of a dynamic and controversial fate.

Genre: Biography, Drama, History
Site address: Snemovní 13, Praha-Malá Strana
Scene description: City representatives welcome Dr. Löschner in Karlovy Vary.

=========================================================

Dvanáctidílný výpravný seriál Já, Mattoni obsáhne dlouhý casový úsek od poloviny 19. století až do roku 1910, odehrává se na kolonádách i v nevestincích Karlových Varu, v Schönbrunnu, vídenské rezidenci rakouských císaru, v ulicích tehdejší Prahy i New Yorku. „Devatenácté století me lákalo dávno, už drív jsem uvažoval o námetech z tech casu. Zaujalo me i to, že prestože Mattoni nebyl nejvetším podnikatelem své doby, byl to progresivní obchodník se zajímavým puvodem i osudem, vizionár a milovník žen,“ ríká režisér seriálu Marek Najbrt.

V dobe, kdy se z Ceska pomalu stávala prumyslove nejvyspelejší cást monarchie, sleduje seriál na pozadí podnikatelských úspechu i soukromých pochybení Heinricha Mattoniho promenu tehdejší spolecnosti a jejích možností. „Jde o velmi poutavou historickou ságu plnou dramatických zvratu. Není to jen príbeh jedné konkrétní rodiny, ale i obraz své doby. Pro me osobne bylo zajímavé, že postava Mattoniho je velmi plastická a prochází za svuj život mnoha zásadními událostmi a spolecenskými zmenami,“ popisuje predstavitel mladého Mattoniho David Švehlík a dodává: „Je to možná klišé, ale pro me byla tato role skutecne velká herecká výzva. Práve proto, že je to postava velmi rozporuplná.“
Movie or TV Show: Já, Mattoni

Year Released or First Aired: 2,016.00