Zaniklá tvrz Rohy - Skrinarov, Czech Republic
CS: Zaniklá tvrz Rohy // EN: Preserved Architectural Remnant Rohy
Location: Kraj Vysočina, Czechia

CS:
Velmi výrazný a zachovalý reliéf hrádku ci tvrzište. V míste pramení potucek, který naplnuje príkopy asi z poloviny vodou. Místo je asi 1,5 km jižne od Hermanova (okr. Ždár nad Sázavou), 50-60 m od silnice na Hermanov.
Dobrým orientacním bodem je odbocka ze silnice k hájence "Na rohách". Stojíme-li celem k Hermanovu a po levé strane je odbocka k hájence, pak hrádek se skrývá za velkou loukou na okraji lesa vpravo.

Hrádek (tvrz) Rohy patrí k tem o nichž jsou jen velmi sporadické a navíc mlhavé údaje. Uvažuje se, že hrádek vznikl nekdy pred polovinou 14. století. Pokud jde o osoby pravdepodobne spojené s hrádkem ci zbožím, uvádí se nejcasteji Bohunek z Rohu a Ješek Rohovec (bratri). V roce 1366 kupují lán ve Vilémovicích. Také 1406 se vzpomíná Ješek z Rohova (a manželka Ofka). Zánik hrádku je nejcasteji spojován s husitskými válkami, ale je možné, že byl opušten dríve.

EN:
Very distinctive and well-preserved relief castle or fortress. The place rises rivulet, which fills ditches about half water. The site is about 1.5 km south from Herman (dist. Zdar nad Sazavou), 50-60 m from the road on Hermanová.
A good reference point is the turning of the road to the gamekeeper's house "on the horns." If we are to face the Herman and the left side is turning the gamekeeper's house, the castle is hidden behind large meadow on the edge of the woods on the right.

Castle (fortress) Corners belongs to those for whom they are very sporadic and moreover vague information. It is thought that the castle was founded sometime before the mid-14th century. As regards persons possibly related's lodge or goods, according to the most Bohunek from the corner and Ješek Rohovec (brothers). In 1366 they bought the ropes in Vilémovice. 1406 also recalls Ješek of Roh (and wife Ofka). Destruction of the castle is most commonly associated with the Hussite wars, but it is possible that it was abandoned earlier.

Source/Zdroj: (visit link)
Type: Remnant