Dum u Panny Marie Pomocné - Praha, Czech republic
33U E 457555 N 5548506
Vrcholne barokní stavba z 1. pol. 18. stol. s renesancním jádrem a zbytky puv. stredoveké zástavby ve sklepích a prízemí / High Baroque building from the first half of the 18th century, with Renaissance core and the remains of the medieval basements.
Location: Hlavní město Praha, Czechia

"Pred válkou byl majitelem Leopold Wiinsch-Zdeborský, v 18. stol. patril Stadlerovi. Zde pri biskupském dvore vznikaly krámky ("domky, chýše"). Bývali zde ševci, zámecníci, uzdari a nožíri. Vubec se pak této strane ríkalo "V krámcích" a remeslníkum se zde dobre vedlo. V 16. stol. zde ríkali "U Kalixtu" podle ševce Jakuba Kalixta."

source: (visit link)

Here at the bishop's court arose shops ('houses, hut "). There used to be cobblers, locksmiths, cutlers and uzdari. Even then the party called "The little shops" and crafters here prosper. In the 16th century. here they called "U Calixtine" by James Calixtine cobbler.
Style: Baroque

Type of building (structure): Town-house