Rímskokatolická farnost Horní Vestonice
CS: Rímskokatolická farnost Horní Vestonice // EN: Roman Catholic Parish of Horní Vestonice
Location: Jihomoravský kraj, Czechia

CS:
Rímskokatolická farnost Horní Vestonice je územní spolecenství rímských katolíku s farním kostelem svaté Rozálie v obci Horní Vestonice v dekanátu Mikulov.

Kostel sv. Rozálie pochází z tretí ctvrtiny 18. století. Významným donátorem stavby nového kostela byl rod Dietrichsteinu, jejichž kartuš s erbem se nachází v prucelí kostela. Velká cást vnitrního vybavení kostela pochází z roku 1853, kdy byla provedena celková rekonstrukce.

Administrátorem excurrendo je od 6. ríjna 2012 R. D. Mgr. Oldrich Chocholác.

EN:
Roman Catholic Parish of Upper Vestonice is a territorial community of Roman Catholic parish church of St. Rosalia in the village of Upper Vestonice to Mikulov deanery.

St. Rosalie comes from the third quarter of the 18th century. A major donor of the new church was Dietrichsteins genus, whose cartouche with the coat of arms is on the facade of the church. A large part of the internal equipment of the church dates from 1853, when it was a total renovation.

Excurrendo administrator since October 6, 2012 R. D. Mgr. Oldrich Chocholác.

Source/Zdroj: (visit link)