Chocholík (rozhledna) - Drnovice, Czech Republic
CS: rozhledna Choholík // EN: Look-Out Tower Choholík
Location: Jihomoravský kraj, Czechia

CS:
Chocholík je rozhledna nacházející severozápadne od obce Drnovice v okrese Vyškov.

Puvodní stavbou na stejnojmenném kopci nad Drnovicemi byla drevená vyhlídka, která byla sloužila jako triangulacní bod, ta však zanikla pred rokem 1990. V roce 2008 bylo mestským zastupitelstvem, na popud Jaroslava Dvoráka, rozhodnuto o postavení nové rozhledny. Zámer byl proveden v druhé polovine roku 2010. Celkové náklady na stavbu dosáhly 6,4 milionu Kc. Slavnostní otevrení probehlo 1. kvetna 2011. Jedná se o 26 metrovou stavbu s trojúhelníkovým pudorysem a tocitým schodištem s 144 schody. Cástecne zastrešená vyhlídková plošina se nachází v 23 metrech nad zemí.

EN:
Chocholík is tower located northwest of the village in the district Vyškov Drnovice.

The original building on the same hill above Drnovic was a wooden lookout, which was served as a triangulation point, but she disappeared before 1990. In 2008, the city council, at the instigation of Jaroslav Dvorak, decided to build a new observation tower. Intention was conducted in the second half of 2010. Total construction costs amounted to CZK 6.4 million. Inauguration took place on 1 May 2011. This is a 26-foot building with a triangular floor plan and a spiral staircase with 144 steps. Partially roofed viewing platform is located 23 meters above the ground.

Source/Zdroj: (visit link)