Schietsjampettermolen de Kruishoute - Oost-Vlaanderen, België
31U E 539138 N 5638081
NL Daartoe is de molenaar op zoek naar mensen die graan kunnen leveren. Het graan wordt gemalen of geplet voor veevoeder EN To this end, the miller is looking for people who can deliver grain. The grain is ground or crushed for animal feed.
Location: Oost-Vlaanderen, Belgium

NL
Deze staakmolen kende een bewogen geschiedenis. Al in de 16de eeuw stond op deze plek in Wannegem-Lede een windmolen. Deze molen, in de volksmond 'Grote Molen' of 'Steyaertsmolen' genoemd, waaide op 27 oktober 1959 om.
De huidige molen werd in 1981 overgebracht vanuit het West-Vlaamse Houtave. Dat verliep niet zonder problemen. Tijdens de ontmanteling wilde de plaatselijke veldwachter met een vuurwapen verhinderen dat de molen werd opgeladen. De molen kreeg op die manier zijn naam. De molen is eigendom van Etienne Van Hoe.
De molen werd helemaal gerestaureerd en kan worden bezocht.
Aan de voet van de molen werd een oriëntatietafel geplaatst.
De molenaar van de Wannegem-Leedse Schietsjampettermolen zal de molen zeer regelmatig aan het draaien brengen en de molen zal zelfs geregeld eens malen.

EN
This post mill had an eventful history. Already in the 16th century stood on this spot in Wannegem-Lede a windmill. This mill, called colloquially "Big Mill" or "Steyaert Molen ', blew on October 27, 1959 to.
The current mill was transferred in 1981 from the West-Flemish Houtave. That was not without problems. During the dismantling wanted local police officer with a firearm prevent the mill was charged. The mill was given its name in this way. The mill is owned by Etienne Van Hoe.
The mill was completely restored and can be visited.
At the foot of the mill an orientation table was installed.
The miller Wannegem-Leedse Shoot Sjampetter Mill will bring the mill regularly turning and the mill will be regulated once times.

Fr
Ce poste usine avait une histoire mouvementée. Déjà au 16ème siècle se trouvait à cet endroit à Wannegem-Lede un moulin à vent. Ce moulin, appelé familièrement «Big Mill" ou "Steyaert Molen», a soufflé le 27 Octobre, 1959 à.
L'usine actuelle a été transféré en 1981 de la Houtave la Flandre-Occidentale. Cela n'a pas été sans problèmes. Pendant le démantèlement voulait policier local avec une arme à feu empêcher le moulin a été inculpé. Le moulin a été donné son nom de cette façon. Le moulin est possédée par Etienne Van Hoe.
Le moulin a été entièrement restauré et peut être visité.
Au pied du moulin une table d'orientation a été installé.
The Shoot Miller Wannegem-Leedse Mill Sjampetter apportera le moulin retournant régulièrement et le moulin sera réglementé fois fois.
Date of Manufacture: 10/27/1959

Purpose: Milling