RM: 502403 - Toegangshek - Medemblik
31U E 641894 N 5849004
Aan de noordzijde van het Bagijnhof vindt men het toegangshek van het oude weeshuis, gebouwd in de jaren '30 van de 20ste eeuw. Het hek is opgetrokken uit baksteen in combinatie met smeedijzeren hekwerken.
Location: Noord-Holland, Netherlands

Toegangshek van het Oude Weeshuis.
Tussen twee bakstenen pijlers, die bovenlangs verbonden worden door een smeedijzeren boog met hierin de tekst "Weeshuis", is een dubbel openslaand smeedijzeren hek opgehangen. Deze twee pijlers worden geflankeerd door een circa 80 cm. hoog bakstenen muurtje, waarboven een smeedijzeren hek is geplaatst. Deze hekken worden aan de uiteinden afgesloten door bakstenen pijlers. Zowel de pijlers als de muurtjes zijn afgewerkt met een grindbetonnen afdekplaat.

Het toegangshek is van algemeen belang uit architectuur- en cultuurhistorisch oogpunt als gaaf bewaard gebleven onderdeel van het reeds beschermde weeshuis.

(Bron: Monumentenregister)

Monument Number: 502403