Restaurace Makkabi - Boskovice, Czech Republic
CS: restaurace Makkabi // EN: restaurant Makkabi
Location: Jihomoravský kraj, Czechia

CS:
Restaurace Makkabi, výrazná žlutou fasádou a vývesním štítem, známá svou kuchyní a nekolika druhy cepovaného piva, se salonkem, zimní terasou i letní zahrádkou, je dnes již neodmyslitelnou soucástí naucné trasy židovským mestem. Stojí kousek od hlavní atrakce této historické ctvrti – synagogy s židovským muzeem, ve Velenove ulici, pojmenované po zakladateli rodu pánu z Boskovic. Lehce dostupná je i od zámku, hradu, mestského muzea ci z hlavního námestí.

Makkabi není obycejná hospoda. Má svého ducha a atmosféru. Na stenách ožívá minulost v podobe fotek i obrazu už neexistujících kouzelných zákoutí boskovické židovské ctvrti. V názvu se zrcadlí pripomínka telocvicny židovského sportovního spolku Makkabi, jež stávala hned za rohem. A v jídelnícku najdete i pokrmy, jejichž receptura je inspirovaná židovskou kuchyní. Nejsou košer, ale stojí za ochutnání.

EN:
Restaurant Makkabi, distinctive yellow facade and signboard, known for its cuisine and several kinds of draft beer, lounge, terrace, winter and summer garden, is an inherent part of the nature trails Jewish city. A short walk from the main attractions of this historic neighborhood - Synagogue with the Jewish Museum in Velenov street, named after the founder of the Lords of Boskovic. Is easily accessible from the castle, the castle, the city museum or from the main square.

Maccabi is no ordinary pub. Does your spirit and atmosphere. On the walls of the past comes to life in the form of photos and paintings no longer exist magical corners of Jewish district. The name reflects reminder gyms Jewish sports club Maccabi, which once stood right around the corner. A menu offers also dishes whose recipe is inspired by Jewish cuisine. Not kosher, but worth trying.

Source/Zdroj: (visit link)
Date of current sign: 1/1/1995