Aliancni erb rodu Nimptsch&Marcolini-Feretti - Letohrad, Czech Republic
33U E 607385 N 5543654
Aliancní erb Karla, hrabete Nimptsch z Fürstu a Oelsse (levá pulka) a Terezie, hrabenky Marcolini-Feretti (pravá pulka).
Location: Pardubický kraj, Czechia

Nimptschové (nem. Herren von Nimptsch) jsou šlechtická rodina povýšená roku 1697 do stavu hrabecího.

Rod pocházel z hradu a pozdejšího mesta Nimptsch (pol. Niemcza; nem. Nimptsch) v nekdejším knížectví Brezském ve Slezsku. Rod, který byl rozvetvený na nekolik linií, držel statky v Dolním Slezsku.

Nekterí clenové tohoto rodu pak získali majetek i v Cechách a na Morave. Hrabe František Julius von Nimptsch držel v 18. století po nejaký cas statek Jankov u Sedlcan, jeho synovec Jan Jindrich koupil roku 1783 panství Nové Serovice na Morave. Jeho vnuk, hrabe Karel, koupil k tomu roku 1837 statek Kojatice na Znojemsku a svatbou s Terezii, hrabenkou Marcolini, získal Kyšperské panství.

Zdroj: (visit link)
Bearer of Coat of Arms: Noble (aristocratic) family

Full name of the bearer: Karel, hrabě Nimptsch z Fürstu a Oelsse, Theresia Ludovica Marianne Appollonia Marcolini-Feretti

Where is Coat of Arms installed (short description) ?:
nad vchodem na zámecké nádvoří