Chapel / Kaplicka - Sázava, Czech Republic
33U E 562031 N 5490055
The rectangular structure from 1784 with shingled bell tower in village Sázava near Zdár nad Sázavou / Drobná zdená kaplicka s šindelovou vežickou z roku 1784 v obci Sázava u Ždáru nad Sázavou.
Location: Kraj Vysočina, Czechia

EN

Small rectangular bricked chapel from 1784 with shingled tower is located in village Sázava. The chapel was renovated in 2000-2005. Inside the chapel one can find an unique Way of the Cross made of bobbin lace.

CZ

Tato drobná zdená kaplicka z roku 1784 je jediným katolickým sakrálním objektem v jinak evangelické obci. Unikátní je palickovaná krížová cesta z roku 2005, umístená v interiéru kaple. Objekt je postaven na ctvercovém pudorysu. Jehlancová strecha, krytá šindelem, má na vrcholu otevrenou zvonici. V letech 2000-2002 byl vymenen shnilý drevený strop kaple a opravena krytina.