CoA of Lovosice - Czech republic
CoA of city Lovosice.
Location: Ústecký kraj, Czechia

Ves Lovosice je doložena už ve 12. století. Na mestecko ji povýšil Rudolf II. dne 4. cervence 1600 na žádost Adama ml. Z Valdštejna. Týmž privilegiem dostaly Lovosice také znak podnes užívaný.

=========================================

Village Lovosice is documented in the 12th century. To the town it was promoted by Rudolf II on July 4, 1600, at the request of Adam Wallenstein. The same privilege given Lovosice also CoA used to this day.
Bearer of Coat of Arms: Town

Full name of the bearer: město Lovosice

Where is Coat of Arms installed (short description) ?:
On the facade of the former town hall.

Material / Design: Stone

Blazon (heraldic description):
Na modrém štítě je zlatá hradební zeď stavěná z kvádrů, vrcholící cimbuřím o sedmi stínkách, s otevřenou branou bez vrat. Nad zdí vynikají dvě rovněž zlaté čtyřhranné věže. Každá z nich má v dolním poschodí větší, polokruhem zaklenuté okno, v horním patře dvě malá okénka vedle sebe, cimbuří o třech stínkách, červenou valbovou střechu se zlatými špicemi. Dolní polovinu brány uzavírá zlatá mříž v podobě kosého mřežování a nad ní vyrůstá zlatý jednoocasý lev ve skoku, viditelný až po zadní kýty, s vyplazeným jazykem a zvednutým ocasem (lev pánů z Valdštejna).

Školní 1 Lovosice Czech republic