Liechtenstein, Míkovice - Hlubocek, CZ
Hranicní kámen s erbem majitele panství/Border stone coat of arms with the estate owner
Location: Zlínský kraj, Czechia

[cs] Mezi obcemi Míkovice a Hluk je možno spatrit nekolik Lichtensteinových kamenu. Ty vymezovaly pozemky, které patrily k panství Uherského Ostrohu, jež vlastnil kníže Jan II. z Lichtensteinu. Nejvetší je kamenný památník, který se nachází jen nekolik metru od Hlucké búdy. Tento kámen byl osazen v roce 1898, aby pripomínal 40. výrocí vlády knížete Jana na jeho panství. Jedná se o vysoký, nahore špicatý kámen, na který je pripevnena novodobá keramická deska s lichtenštejnským erbem a nápisem: „Johanni Liechtenstein Quercetum XXXX anno Regim. Jubil XII. Novemb. MDCCCXCIIX B.“ Puvodne byl nápis vytesán prímo v povrchu kamene. Kamenný památník behem století zašel natolik, že puvodní nápis byl místy již na hranici citelnosti. Ti, kdož chatu dodnes využívají pro svá setkání, se rozhodli v roce 2008 vrátit památce „pamet“ a na puvodní kamennou desku pripevnili menší keramickou s prepisem puvodního latinského nápisu.

[en] Between the villages Míkovice and Hluk can be seen several Lichtenstein stones. They identify the lands which belonged to the estate of Uherský Ostroh that owned by Prince John II . von Lichtenstein . The largest is a stone monument , which is located just a few meters from Hlucká búda . This stone was installed in 1898 to commemorate the 40th anniversary of the reign of Prince John on his estate. It is a tall, pointed stone at the top , to which is attached modern ceramic plate with Liechtenstein coat of arms and the inscription: " Johanni Liechtenstein Quercetum XXXX anno Reg. Jubilo XII . Novemb . MDCCCXCIIX B. " Originally the inscription carved in the stone surface . Stone Memorial during the century went so that the original inscription was also at the border readability. Those who still use the chat for their meetings , they decided in 2008 to return to the memory of "memory " and the original stone plaque attached smaller ceramic with a transcript of the original Latin inscription.
Bearer of Coat of Arms: Noble (aristocratic) family

Full name of the bearer: Jan II. z Lichtenštejnu - Johann II. z Lichtenštejna

Where is Coat of Arms installed (short description) ?:
V lese Hluboček na největším z Lichtensteinových kamenů/In the forest Hluboček on the largest of the stones Lichtenstein

Address:
Poloha obce: jihovýchodně od Uherského Hradiště Okres: Uherské Hradiště Panství: Uherský Ostroh Lesní úřad: Uherský Ostroh Původní revír: Hluk