Hodiny - kostel Sv. Rodiny, Luhacovice, CZ
33U E 701262 N 5442412
En: The clock on the church of the Holy Family in Luhacovice, Zlín Region, Czech Republic Cz: Hodiny na kostele Svaté Rodiny v Luhacovicích, Zlínský kraj, Ceská republika
Location: Zlínský kraj, Czechia

En: Trilateral clock tower, two dials with a diameter of 150 cm, and a dial with a diameter of 200 cm, half hourly chiming of the bell. The clock was installed on the church tower in 2009. The tower is 22m tall.
Cz: Trístranné vežní hodiny, dva císelníky o prumeru 150 cm, jeden císelník o prumeru 200 cm, pulové odbíjení na zvon. Ciferník tvorí dva kruhy bez císel, s oznacenými petiminutovými úseky. Hodiny jsou umísteny na veži kostela Svaté Rodiny v Luhacovicích. Moderní kostel byl postaven v roce 1997, podle projektu ing. arch. Michala Brixe a ing. arch. Petra Franty. Základní kámen posvetil v dubnu r. 1990 papež Jan Pavel II. na Velehrade. Hodiny na 22m vysoké veži byly instalované v roce 2009.
Status: Working

Display: Mounted