1859 - Fladbro Kro - Randers, Denmark
Fladbro Kro er beliggende i naturskønne omgivelser nær Randers --- Fladbro Kro is located in a scenic area near Randers, Denmark
Location: Denmark

FLADBRO KRO

Den sidste halvdel af 1850’erne var gode år for Fladbro Kro. Videreførelsen af jernbanen fra Langaa til Randers bragte mange gæster, engelske ingeniører og masser af arbejdsfolk, der byggede jernbanedæmning og bro i de våde enge øst for kroen.

Ejeren Mogens Michelsen besluttede sig derfor for at bygge en helt ny krobygning på vestsiden af landevejen. Den gamle kro, som indtil da havde stået mellem staldlængerne på østsiden af vejen, blev med hjælp fra jernbaneingeniørerne sat på afrundede træstammer og derefter rullet til Stevnstrup, hvor krobygningen den dag i dag anvendes som beboelse.

Den nuværende hovedbygning blev opført i 1859 og blev samme år besøgt af selveste H.C. Andersen. I sin dagbog beretter han, at han på kroen blev beværtet med noget så moderne, som smørrebrød og portvin.

I 1897 købte Randers kommune kroen og hele området omkring den. Her anlagde man bl.a. den nuværende Fladbro skov. Kroen og området omkring den, blev et yndet udflugtsmål. Folk valfartede hertil på cykel og med flodprammene og med dagvognen. Fladbro Kro fik en af Jyllands første keglebaner og der var dansant søndag eftermiddag, som blev transmitteret i radioen.

I 1960 overgik kroen til privat eje og i 1996 rykkede den nuværende vært Evan Pedersen ind og købte året efter Kroen med jordtilliggende. Fladbro Kro kom i 1997 med i bogen "Danmarks bedste Spisesteder" og i 1998 blev den optaget i "Den danske Spiseguide". I 2007 kom Fladbro Kro med i bogen "Værd at rejse efter".

The late 1850s business were good at the old Inn, Fladbro Kro. The extension of the railway from Langaa to Randers brought many guests, among them british engineers and a lot of workers who were built the railway embankment and a new bridge in the wetlands east of the inn.

Mogens Michelsen, the owner of the Inn, decided to build a new main building on the west side of the road. The old inn, located between the stables on the east side of the road, was with the help of railway engineers placed on rounded logs and then rolled to Stevnstrup where the building still today is used as residential home.

The present main building was built in 1859 and the same year visited by the famous H.C. Andersen. In his diary he reports that he was entertained with something as modern as sandwiches and port wine when he stayed at Fladbro Kro.

In 1897 Randers municipality bought the inn and the area around it. The inn and its surrounding area became a popular destination. People came by bike and by river barges. Fladbro Kro was one of the first locations in Jutland with bowling alleys and on Sundays the action from the dance floor was broadcast on the radio.

In 1960 the inn was once again a private ownership and in 1996, the current host, Evan Pedersen, became owner of this historical Inn. Fladbro Kro is listed in several books for its great food and its unique history worth traveling for.