Marian Column, Jaroslavice, Czech Republic
Baroque Marian Column in Jaroslavice.
Location: Jihomoravský kraj, Czechia

Jaroslavice are a big wine-growing municipalities with 1250 inhabitants and we find it south-east from the town of Znojmo. In the surroundings of the village are the sprawling vineyards and we find here a number of wine cellars. From the northern edge of the village rises the Castle Hill with a Chateau (visit link) .

První písemná zmínka o Jaroslavicích je z roku 1249, uzemí dnešní obce bylo osídleno již v období paleolitu, což dokazují nálezy kosterních pozustatku lovcu mamutu. Na zámeckém vrchu stával ve 13. století hrad, jež byl v 16. století prestaven na zámek. V letech 1730 až 1736 prodelal zámek barokní prestavbu. V severní cásti obce stojí kostel svatého Jiljí postavený v letech 1788 až 1791. Ve stredu obce najdeme budovu radnice pocházející z roku 1889 a nedaleko ní mariánský sloup z 18. století. Na území obce je nekolik barokních soch. V Jaroslavicích se dochoval pranýr z konce 16. století.
Style: Baroque

Type of building (structure): Marian or Holy Trinity column