Historic Bell - Sct. Peders Kirke - Randers, Denmark
Den oprindelige klokke fra Sct. Peders Kirke, Randers --- The original Historic Bell from Sct. Peders Kirke, Randers
Location: Denmark

I 1902 skænkede P. Josephsen og hustru den første klokke til Sct. Peders Kirke. Den var støbt hos firmaet L. Andersen i Århus og bar indskriften:

"Med Malmets Klang til Mæle jeg raaber i Guds Navn: Vaagn op ad Søvne, Sjæle, fly til vor Frelsers Favn."

I 1929 kom der endnu en klokke til, som var støbt hos De Smithske i Aalborg. Begge klokker blev dog kasseret i 1992 og der blev anskaffet to nye klokker, som idag hænger i kirkens klokketårn.

Den oprindelige klokke er idag placeret i græsset syd for kirken hvor den kan studeres på nært hold.

In 1902 P. Josephsen and his wife donated the first bell to Sct. Peter's Church. It was created by the firm of L. Andersen, Aarhus and has an inscription:

In 1929 a second bell, which was created in Aalborg was added to the bell tower. Both bells was however discarded in 1992 and two new bells was acquired.

The original bell is today located just south of the church where it can be studied more closely.