Mill of Oululainen, Lahti
Oululainen perustettiin vuonna 1909 Oululainen was founded in 1909
Location: Finland

"Kaarlo ja Vilhelmiina Helenius perustivat Oululainen Kotileipomon Lahteen 9. marraskuuta vuonna 1909. Vilhelmiina kertoo päiväkirjassaan, että he ostivat Majanterin tytöiltä leipomoliikkeen, jonka kauppahinta oli seitsemänsataa markkaa.

"Alku oli hyvin pientä. Ensimmäinen päiväkassa oli 9,50 p. Vaan siitä se alkoi nousta vähitellen, kun oltiin hyvin tarkkoja ja huolellisia ja ahkeria.”

Vilhelmiina hankki leipurinkoulutuksensa Oulussa, jossa tuolloin sijaitsi valtakunnan paras alan oppilaitos. Niinpä hän päätti antaa leipomolleen nimeksi Oululainen. Nyt yli satavuotiaana Oululainen on elinvoimaisempi kuin koskaan ja sen tuotteet kuten Reissumies, Jälkiuunileipä ja Hapankorput ovat Suomen suosituimpia.

Oululaisen leivät on aina leivottu Suomessa. Siis vuodesta 1909 asti, kun Oululaisen Kotileipomo perustettiin Lahteen.

Kaarlo Vilhelmiina Helenius and set up a home bakery in Oulu, Lahti 9 November 1909. Vilhelmiina says in his diary that they bought Majanterin girls bakery shop, the price was seven hundred marks.

"The beginning was very small. First day in cash was 9.50 p But that's where it started to rise gradually, when we were on a very precise and careful and hard-working."

Vilhelmiina acquired baker training in Oulu, Finland, which at that time was located in the best school in the kingdom. So he decided to give the name of the bakery's Oulu. Now, more than a hundred years old Oulu, is more vital than ever, and its products such as Reissumies, Post-baked bread and crisps are the most popular in Finland.

Oululaisen bread is always baked in Finland. So from 1909 until the Oululaisen Home Bakery was founded in Lahti."

oululainen.fi
Year built?: 1909