Abandoned synagogue Senec, Slovakia
33U E 678090 N 5343532
Abandoned synagogue from 1907 in eclectic-oriantal style / Opustená synagoga v eklekticko-orientálnom slohu.
Location: Bratislavský kraj, Slovakia

[EN]This historical building dates from 1904, however some historical documents reveal that the synagogue is even older than that. It is situated in the central square of the town. Currently, it is not used and the Jewish community is looking for the suitable investor to repair and renovate this building so that it may be bought back into use.

[SK]
Prva synagoga bola v Senci postavena v roku 1825, v roku 1904 bola zrenovovana do sucasnej podoby v secesnom slohu s orientalnymi prvkami. Bola jedinou v okoli a Senec bol mestom s pocetnou zidovskou komunitou. V roku 1930 tvorilo zidovske obyvatelstvo asi stvrtinu celkoveho poctu obyvatelov mestecka. Po deportaciach Zidov pocas II. svetovej vojny sa ich velmi malo vratilo do Senca.
Synagoga prestala sluzit svojmu povodnemu ucelu. Dnes je opustena a jej vlastnik Zidovska nabozenska obec na Slovensku sa snazi ziskat najomcu tohoto objektu, ktory by ho zrekonstruoval a vyuzival.
Status: Ruin, not in use

Denomination/Group: Other