Památník osvobození obce - Babice u Rosic, Czech Republic
33U E 599030 N 5447579
CS: Památník osvobození obce Rudou armádou ve vesnici Babice u Rosic. EN: Statue of liberation of village by Red Army in Babice u Rosic.
Location: Jihomoravský kraj, Czechia

CS:
Památník osvobození obce Rudou armádou ve vesnici Babice u Rosic se zkládá ze trí cástí. Nejvyšším kouskem je velká v kamenném kruhu (cca 1m) vytesaná hvezda. Ta stojí na kameni s deskou s nápisem z bílého mramoru. Spodní cástí je z kamene postavený podstavec.

Celý památník nalezneme uprostred návsi mezi brízami a okrasnými jehlicnatými drevinami.

EN:
Liberation Monument commemorated to the Red Army in the village Babice u Rosic is made of the three parts. Supreme is a large piece of the circle stone (about 1m) with carved star. It stands on a stone base with slab from white marble with inscription. The lower part is pedestal built of stones.

The entire monument can be found in the middle of the square between the birch trees and park coniferous trees.

Nápis:/Inscription:
Vzpomínáme osvobození naší obce Rudou armádou// (We remember the liberation of our community by the Red Army)
(Dále pokracuje seznam umucených a zabitých./Next is list of tortured and killed.)
Cest jejich památce.// (Honor their memory.)