Meštanský pivovar / City brewery, Tábor, Czech republic
33U E 475107 N 5473267
Meštanský pivovar fungoval v prostorách hradu Kotnova od roku 1612. Po roku 1863 modernizován a v roce 1981 zrušen / Brewery worked in the castle of Kotnov since 1612. In 1863 modernized and in 1981 ended production.
Location: Jihočeský kraj, Czechia

ENG: Brewery in Tabor was documented as early as 1437th The premises of Kotnov was used from 1612. Modernized in 1863. After 1948 loss of production, in 1981 the brewery was closed. Since 2001, the area is revitalized, the production was not restored.

eštanský pivovar v Tábore je doložen již roku 1437. Od roku 1612 užíval prostory bývalého hradu Kotnova. Roku 1844 areál hradu i s pivovarem prevzalo od mesta sdružení právovárecných meštanu, které jej od roku 1863 zacalo prebudovávat a modernizovat. Budování nových sklepu znamenalo znacnou historickou ztrátu, nebot pri nem byly zlikvidovány pozustatky nejstarších cástí hradu. S touto prestavbou souvisí nález keltské bronzové sošky kance. Sdružení vlastnilo pivovar do roku 1948, poté se zde strídaly ruzné státní organizace. Postupne docházelo k útlumu výroby, až byl v roce 1981 pivovar zrušen. Zchátralý areál koupila v cervenci 2001 místní firma, která jej opravila, vybudovala v nem hotel a další turistická zarízení.

Location:
Kotnov