No.891 Chodovská tvrz, Praha, CZ
33U E 464128 N 5542636
Chodov water castle, round building with its origins in the 13th century / Choodvská tvrz - nejvýznamnejší historická památka na Jižním Meste s historii sahající až do 13. století.
Location: Hlavní město Praha, Czechia

EN

The Chodovská vodní tvrz or Chodov fort (or Water castle) is a round building with its origins in the 13th century (though heavily restored) which now serves as a cultural centre and includes a gallery and a small recital room. It belongs to a most important historic monuments of the south part of Prague.

CZ

Chodovská tvrz je nejvýznamnejší historickou památkou na Jižním Meste. Historie Chodovské vodní tvrze sahá až k roku 1185, kdy byla majetkem vyšehradské kapituly. Stavitel není známý. Za tricetileté války však byla zpustošena a následné prestavby jí daly funkci barokního zámecku, který vznikl v letech 1676–1728, kdy ho vlastnili benediktýni. V 19. století byly doplneny klasicistní arkády, stržena byla puvodní severní vež. V druhé polovine 20. století byl objekt soucástí Státního statku Praha a dostal se do havarijního stavu.

Po poslední oprave v letech 1985–1990 slouží tvrz jako kulturní dum a obradní sín Prahy 11. Porádají se zde koncerty prevážne vážné hudby. Sídlí zde i galerie.
Where can you get this wooden stamp.: N 50° 02.081 W 014° 29.946

Opening Times: