Zámecký park / Castle park – Kravare, Czech republic
33U E 715231 N 5535171
CZ: Rozlehlý a malebný anglický park u barokního zámku v Kravarích. EN: Large and picturesque park by the baroque Kravare castle.
Location: Moravskoslezský kraj, Czechia

CZ: Rozloha anglického parku u zámku Kravare ciní v soucasnosti 22 ha. Park zdobí rybníky, potucky a mustky pres ne, na mnoha místech se mužete pokochat romantickými pruhledy na zámeckou budovu. Založen byl na míste puvodního lužního lesa v dobe barokní prestavby zámku v 18. stol. Roste zde témer 100 druhu stromu a keru, nekteré exempláre dosahují stárí pres 200 let. Donedávna mezi nimi vynikal i mohutný orešák cerný, který byl zasazen nepochybne již pri založení parku, ale v roce 2010 byl pokácen z duvodu velmi špatného zdravotního stavu. Nacházel se hned za zámeckou kaplí a vázala se k nemu povest, že pod ním plakala samotná císarovna Marie Terezie, když roku 1742 prohrála ve válce s Pruskem znacnou cást Slezska, vcetne Hlucínska.

Soucástí parku je devítijamkové golfové hrište, které spravuje Zámecký Golf Club Kravare. V soucasnosti probíhá rozširování golfového hrište – již mimo území parku. Parkem také prochází nadregionální cyklistická stezka c. 55, vedoucí z Jeseníku do Ostravy. Celý areál zámku s prilehlým parkem byl prohlášen kulturní památkou.

EN: The area of the Kravare castle park is now about 22 ha. The park is decorated by several ponds, brooks and small bridges over them. From many places there is a nice view at the building of the castle. The park was established at the place of the original alluvial forest at the same time when the castle was rebuilt into the baroque style in the 18th century. Almost 100 species of trees and bushes grow there. Some trees have reached the age of over 200 years.

The 9-holes golf course is a part of the park. It is operated by the Castle Golf Club Kravare. Nowadays the enlargement of the course has been going on – but outside the park. The park is intersected by the inter-regional bicycle track no. 55, leading from the Jeseníky mountains to Ostrava. Both the park and the castle were proclaimed the national cultural memorial of the Czech republic.

The late-baroque Kravare castle was built in the 18th century. Part of the castle is also Archangel Michael´s Chapel with a monumental ceiling fresco and beautiful altar. The fresco is the work of F.I Eckstein, who was one of the main representatives of baroque mural wall painting in Moravia and Silesia. In the castle interior visitors can admire rich stucco decorations and a museum exhibition dealing with the town and its environs.
Name: Zámecký park Kravaře

Street Location: Alejní street