OLV Kapel "KopKapel" - Lokeren
OLV Chapel "KopKapel" from 1899, Lokeren
Location: Oost-Vlaanderen, Belgium

[Nl] Kapel ter ere van O.-L.-Vrouw, z.g. "Kopkapel". Neogotische wijkkapel van 1899. Ontworpen door architect A. de Pauw (Brugge) omgeven door een rijke groenaanplanting met hoogstammige bomen. Ruime bidplaats. Deze kapel is de vervangster van een kapel uit XVI die in 1719 totaal vernieuwd en in 1756 vergroot werd. Baksteenbouw op arduinen plint, afgedekt door zadeldaken (leien) met kleine, slanke dakruiter. Voorgevel met spitsboogportaal en erboven een drielingvenster. Langsgevels met markerende steunberen en lancetvensters, kruiswegstaties onder de vensters. Baksteenfriezen als gevelbekroning. Interieur onder houten spits tongewelf. Grondvlak van 6,4 x14 m. Op de hoek van Oude Heerweg 88 - Karrestraat. Bron:De Inventaris van het Bouwkundig Erfgoed.ID 17954.

[En] Chapel in honor of Notre Dame, z.g. "Kopkapel". Neo-Gothic quarterchapel of 1899. Designed by architect A. Peacock (Bruges). Surrounded by rich greenery of planted trees This chapel is the replacement of a chapel built in XVI, completely revamped in 1719 en enlarged in 1756. Brick building on bluestone plinth, covered with saddle roofs (shingles) with small, slender dakruiter. Façade with pointed arch portal and triplets above a window. Long marking walls with buttresses and lancet windows. Interior, wooden spire arbor. Basal area of 6.4 m x14.
At the corner of Oudeheerweg 88 - Karrestraat.
Source: Inventory of Architectural Erfgoed.ID 17954.