Erb Albrechta z Valdštejna / Coats of Arms of Albrecht of Wallenstein - Hermanice, Královehradecký kraj, Czech Republic
Erb na pametní desce Albrechta z Valdštejna / Coat of arms on a plaque Albrecht of Wallenstein
Location: Královéhradecký kraj, Czechia

[CZ]
Na stene kostela v Hermanicích se nachází nekolik pametních desek, kde na dvou je krásne zobrazen i erb rodiny Valdštejnu.
Na Hermanické tvrzi se narodil dne 14.9.1583 narodil Albrecht Václav Eusebius z Valdštejna. (Pocátkem 16. století se Hermanice staly vlastnictvím rodu Valdštejnu. V r. 1548 nechali Valdštejnové tvrz opravit).
Když bylo budoucímu stratégovi tricetileté války jedenáct let zemrela mu matka. Krátce poté, v roce 1595, dvanáctiletý sirotek rodnou ves opouští. Náhrobky obou rodicu nalezneme zasazeny ve vnitrních zdech kostela sv. Marí Magdaleny. Erby rodu a pametní deska Albrechta z Valdštejna jsou umísteny na vnejších zdech kostela. Soucasná podoba, puvodne barokního, kostela sv. Marí Magdalény je z roku 1882, kdy byl po požáru klasicistne prestaven a byla pristavena vež.

[EN]
On the wall of the church in Hermanice are several plaques where the two with a beautiful view of the Wallenstein family crest.
The Hermanický fortress was born on born September 14, 1583 Albrecht Wenzel Eusebius von Wallenstein. (early 16th century Hermanice become property of the Wallenstein family. In 1548 he Wallenstein fortress fix).
When the future strategist Thirty Years War eleven years old his mother died. Shortly afterwards, in 1595, twelve orphan leaves his native village. Gravestones both parents can be found embedded in the inner walls of the church. Mary Magdalene. Coats of arms and a tablet of Albrecht von Wallenstein are located on the inner walls of the church. The current form, originally baroque, church. Mary Magdalene is from 1882, when it was rebuilt after a fire and classical tower was built up.
Bearer of Coat of Arms: Noble (aristocratic) family

Full name of the bearer: Albrecht Václav Eusebius z Valdštejna