Muzeum Jizniho Plzenska - Blovice, CZ, EU
33U E 394776 N 5492727
Muzeum jizniho plzenska na zamku Hradiste v Blovicich. South Pilsen museum at Chateau Hradiste in Blovice.
Location: Plzeňský kraj, Czechia

Muzeum jizniho Plzenska v Blovicich sidli od roku 2000 pamatkove chranenem objektu zamku Hradiste. Po rozsahle rekonstrukci bylo muzeum zpristupneno verejnosti v roce 2002, kdy bylo slavnostne otevreno. Muzeum vlastni sbirky archeologicke, etnograficke, umelecko - prumyslove, vytvarne a literarne historicke. Stale expozice jsou zamerene na zakladatele muzea Frantiska Rausara, mestanstvo, lidovou architekturu, lidovy kroj, slechticky interier a pripravuji se expozice venovane vyvoji regionu jizniho Plzenska od nejstarsich dob po soucasnost. Celorocne se v muzeu poradaji vystavy ze sbirkoveho fondu muzea a vystavy vytvarneho charakteru.

South Pilsen museum is located in Blovice since 2000 the listed building castle Hradiste. After extensive renovation, the museum was accessible public in 2002, when it was inaugurated. The museum's own collection of archaeological, ethnographic, art - industrial, artistic and literary history. Permanent exhibitions are aimed at the Museum founder Frantisek Rausar, commons, folk architecture, folk costumes, interior courtesy, and prepare for an exhibition devoted to the development of the southern region Pilsen region from earliest times to the present. The museum organizes exhibitions from the museum collection and exhibitions of art.

free counters
Theme: