TB 2301-27 Kostel sv. Marí Magdaleny (Church of St Mary Magdalene), Lázne Bohdanec, Czech Republic
33U E 548641 N 5547333
Trigonometrický bod predstavuje stred makovice veže kostela kostela sv. Marí Magdalény v Lázních Bohdanec. Geodetical point at the top of the steeple of the Church of St Mary Magdalene in Lazne Bohdanec.
Location: Pardubický kraj, Czechia

[CZ]
Tento trigonometricky bod prochazi stredem makovice umistene na spicce kostela sv. Marí Magdaleny v Laznich Bohdanec.Ve stredu makovice ve smeru vodorovnem je nadmorska vyska 260.98 m n.m.
Na míste dnešního kostela sv. Mári Magdalény puvodne stál drevený kostelík z 12. stol. a ve 14. stol. kostel gotický. Soucasný kostel v barokním stylu byl postaven v letech 1728 – 1737 podle projektu Tomáše Haffeneckera. Kostelní vež má výšku 26,5 m a je na ní umísteno 5 zvonu. Ješte pocátkem 20. století byla ve veži obytná místnost kostelníka s pecí, jejíž komín je patrný ve streše veže dodnes.
[EN]
The geodetical point is presented by the top on the steeple (center of the steeple's finial) of the Church of St Mary Magdalene in Lazne Bohdanec.
The Baroque church was built in 1728-1737 according the design of Tomas Haffenecker. The height of the church tower is about 26.5 m and there is five bells inside the tower.
Type: TB - trigonometricky bod polohoveho pole

Access restrictions: yes