O.L.V ter Duinen kapel-Bredene-Belgium
O.L.V Ter Duinen chapel in Bredene by the sea.
Location: West-Vlaanderen, Belgium

It's a pilgrimage for fisherman.Family of deceased fiserman will come to the chapel and light a candel.Some of them will hang a picture in the chapel with a small text.The chapel is build in 1736.

De visserskapel O.L.V Ter Duinen is en geliefde bedevaartsplaats voor de vlaamse vissers.Waar vandaag de kapelstraat is,bevond zich 250 jaar geleden een eenzame zandweg die de enige verkeersmogelijkheid bood achter de onveilige en weinige toegankelijke duinen.
Tussen 1710 en 1715 werd een onze-lieve-Vrouwebeeld in een kappeltje op een staak geplaatst.In 1717 werd een houten kapel gebouwd, die in 1736 vervangen werd door de huidige stenen kapel.Als vissers verdronken,kwamen nabestaanden hier een kaarsje branden.Bij de vele afbeeldingen van vergane sloepen staan dikwijls de namen en foto's van de bemanning en datum van de ramp.