Russische tank - Groesbeek, NL
Voor het vrijheidsmuseum staat een Ruschische tank uit de oorlog tegen Oekraïne
Location: Gelderland, Netherlands

Op het bord dat bij de tank is geplaatst staat te lezen
Deze 44 ton zware T-72-B tank werd op 22 maart 2022 buitgemaakt door het Oekraïnse leger nadat deze tijdens een Russische aanval op Kyiv op een franse mijn was gelopen en zwaar beschadigd raakte.
Eind Februari 2023 werd de tank uit protest geplaatst voor de Russische ambassade in Berlijn.
Nu staat hij bij het vrijheidsmuseum als oproep om Oekraïne te blijven steunen en als waarschuwing voor de bedreiging die dictatuur en imperialisme vormen voor de vrijheid, democratie en mensen rechten.

Dit project is ontwikkeld in samenwerking met het Nationaal museum voor militaire geschiedenis van Oekraïne, het ministerie van defensie van Oekraïne, de ambassade van Oekraïne in Nederland, Berlin Story en het vrijheidsmuseum.

"Russische tank weer terug bij het Vrijheidsmuseum in Groesbeek
De vernielde Russische tank die enkele dagen op het Leidseplein heeft gestaan in Amsterdam is vanaf 5 juni 2023 weer te zien op het voorterrein van het Vrijheidsmuseum. Hier zal hij de komende maanden blijven staan. In maart 2022 werd de Russische 44 ton zware T-72B-tank tank ingenomen door het Oekraïense leger nadat deze tijdens een Russische aanval op Kyiv op een Franse mijn was gelopen en zwaar beschadigd raakte.
Het project van de tank-expositie is mogelijk gemaakt door een samenwerkingsverband tussen het Nationale Museum voor Militaire Geschiedenis van Oekraïne, het Berlin Story Bunker Museum in Berlijn en het Vrijheidsmuseum in Groesbeek. Het is een waarschuwing tegen Poetins nietsontziende oorlog die een levensgrote bedreiging vormt voor het vrije en democratische Europa. Tegelijkertijd is het een oproep om Oekraïne te blijven steunen in haar strijd tegen de Russische invasie."

Eng
The sign placed near the tank reads:
This 44-ton T-72-B tank was captured by the Ukrainian army on March 22, 2022, after it struck a French mine during a Russian attack on Kyiv and was severely damaged.
At the end of February 2023, the tank was placed in protest in front of the Russian embassy in Berlin.
Now he stands at the freedom museum as a call to continue supporting Ukraine and as a warning about the threat that dictatorship and imperialism pose to freedom, democracy and human rights.

This project was developed in collaboration with the National Museum of Military History of Ukraine, the Ministry of Defense of Ukraine, the Embassy of Ukraine in the Netherlands, Berlin Story and the Freedom Museum.

"Russian tank back at the Freedom Museum in Groesbeek
The destroyed Russian tank that stood on Leidseplein in Amsterdam for several days can be seen again on the forecourt of the Freedom Museum from June 5, 2023. It will remain here for the coming months. In March 2022, the Russian 44-ton T-72B tank was captured by the Ukrainian army after it struck a French mine and was severely damaged during a Russian attack on Kyiv.
The tank exhibition project was made possible by a partnership between the National Museum of Military History of Ukraine, the Berlin Story Bunker Museum in Berlin and the Freedom Museum in Groesbeek. It is a warning against Putin's ruthless war, which poses a major threat to free and democratic Europe. At the same time, it is a call to continue supporting Ukraine in its fight against the Russian invasion."
(visit link) Russian%20tank%20again%20back%20at%20the%20FreedomMuseum%20in%20Groesbeek,the%20coming%20months%20stay.
Group that erected the marker: The museum

Address of where the marker is located. Approximate if necessary: