Jardín de las Pesqueras y los Paseos - Banyoles, Spain
Beautiful garden along the eastern shore of the lake with some fishing huts
Location: Cataluña, Spain

< CT >

"Pesqueres i passeigs. Jardí Històric de Banyoles

Parcs i jardins urbans

Declarades Bé Cultural d'Interès Nacional com a Jardí Històric el 1996. L'edificació de les pesqueres va iniciar-se a mitjan segle XIX, però es va allargar fins al 1931, quan l'Ajuntament va prohibir construir-ne més. Al llarg del segle XX s'han anat reformant fins als anys seixanta.

Arran d'aigua i resseguint el passeig enjardinat trobem les pesqueres, unes construccions singulars aixecades sobre les pedres de la riba est de l'estany, declarades Bé Cultural d'Interès Nacional en la categoria de Jardí Històric el 1996.

Són unes plataformes de pesca originalment senzilles que amb el temps s'han anat fent més sofisticades. Així, la forma funcional inicial s'ha eixamplat per tal que hi càpiguen més barques, que antigament eren un signe de prestigi social i econòmic (com és el cas de la pesquera d'en Marimon).

L'edificació de les pesqueres va iniciar-se a mitjan segle XIX, però es va allargar fins al 1931. Va ser aleshores quan l'Ajuntament va prohibir construir-ne més. Tanmateix, al llarg del segle XX s'han anat reformant, fins ben entrats els anys seixanta. I és que amb la pràctica d'esports aquàtics i l'expansió de la burgesia alguns d'aquests petits espais s'han ampliat per emmagatzemar-hi una o dues barques, per poder-s'hi banyar o, fins i tot, per hostatjar-s'hi.

Són de titularitat privada i només es poden veure des de l'exterior."

< ES >

"Pesqueras y paseos. Jardín Histórico de Banyoles

Parques y jardines urbanos

Declaradas Bien Cultural de Interés Nacional como Jardín Histórico en 1996. La edificación de las pesqueras se inició a mediados del siglo XIX, y se alargó hasta 1931, cuando el Ayuntamiento prohibió que se construyeran más. A lo largo del siglo XX se han ido reformando hasta los años sesenta.

Rozando el agua y resiguiendo el paseo ajardinado encontramos las pesqueras, unas construcciones singulares levantadas sobre las piedras de la orilla este del lago, declaradas Bien Cultural de Interés Nacional en la categoría de Jardín Histórico en 1996.

Son unas plataformas de pesca originalmente sencillas, que con el tiempo se han ido haciendo más sofisticadas. Así, la forma funcional inicial se ha hecho más ancha para que quepan más barcas, que antiguamente eran un símbolo de prestigio social y económico (como es el caso de la pesquera de Marimon).

La edificación de las pesqueras se inició a mediados de siglo XIX, pero se alargó hasta 1931. Fue entonces cuando el Ayuntamiento prohibió construir más. Sin embargo, a lo largo del siglo XX se han ido reformando hasta los años sesenta. Y es que con la práctica de deportes acuáticos y la expansión de la burguesía algunos de estos pequeños espacios se han ampliado para almacenar una o dos barcas, para poderse bañar o, incluso, para alojarse.

Son de titularidad privada y solo se pueden ver desde el exterior."

< EN >

"Pesqueres i passeigs. Historic gardens of Banyoles

Urban parks and gardens

Declared an Asset of National Cultural Interest as a Historic Garden in 1996. Building work was started on the fisheries in the mid-19th century and continued until 1931, when the council prohibited further building. Refurbishments were carried out throughout the 20th century until the 1960s.

Walking by the water and following the gardened walk we find the fisheries, peculiar buildings erected on the rocks of the eastern shore of the lake, declared Cultural Asset of National Interest in the category of Historic Garden, in 1996.

They are fishing platforms, which were originally simple, but over time have become more sophisticated. Hence, the initial functional shape has been widened in order to fit more boats, which once used to be a symbol of social and economic prestige (such as the case of the Marimon fishery).

The construction of the fisheries began duringthe mid-nineteenth century, but it extended until 1931, when the City Hall banned further construction. Likewise, throughout the 20th century renovations have been executed until the sixties. With the practice of water sports and the expansion of the bourgeoisie, some of these small spaces have been extended in order to keep one or two boats, to create bathing or even lodging conditions.

They are privately owned and can only be viewed from the outside."

Bien:: Jardín de las Pesqueras y los Paseos