Mémorial canadien à la colline 62 (Bois du Sanctuaire) - Ypres, Belgium
31U E 496277 N 5631520
[NL] Canadian Hill 62 Memorial (Sanctuary Wood) [FR] Le mémorial Canadien Hill 62 (Sanctuary Wood) [EN] Canadian Hill 62 Memorial (Sanctuary Wood)
Location: West-Vlaanderen, Belgium

NL
Het Canadian Hill 62 Memorial (Sanctuary Wood) is een oorlogsmonument ter herdenking van de acties van het Canadese Korps bij de verdediging van de zuidelijke uitlopers van de Ieperboog tussen april en augustus 1916, inclusief de acties bij de St. Eloi-kraters, de Battle Mount Zuring en Heiligdomhout. Deze veldslagen waren de eerste keer dat Canadese divisies zich tijdens de Eerste Wereldoorlog bezighielden met geplande offensieve operaties. Tijdens deze acties heroverden de Canadezen vitale hoge posities die de Duitsers beletten een duidelijk zicht te hebben op de stad Ieper zelf.

Monumenten

Locatieselectie

Aan het einde van de oorlog kende de Commonwealth War Graves Commission Canada acht locaties toe – vijf in Frankrijk en drie in België – waarop gedenktekens konden worden opgericht. Elke locatie vertegenwoordigt een aanzienlijke Canadese betrokkenheid bij de oorlog en om deze reden werd oorspronkelijk besloten dat elk slagveld gelijk zou worden behandeld en zou worden versierd met identieke monumenten. De Canadian Battlefield Memorials Commission werd in november 1920 opgericht en besloot dat er een wedstrijd zou worden gehouden om te selecteren het ontwerp voor het gedenkteken dat op de acht Europese locaties zou worden gebruikt. In oktober 1922 werd de inzending van beeldhouwer en ontwerper Walter Seymour Allward uit Toronto geselecteerd als winnaar van de wedstrijd, en de inzending van Frederick Chapman Clemesha werd tweede. De commissie besloot dat het monumentale ontwerp van Allward zou worden gebruikt op de Vimy Ridge in Frankrijk, omdat dit de meest spectaculaire locatie was. Hoewel men van mening was dat het monument van Alward in Vimy op zichzelf zou kunnen staan ??als het enige monument voor de Canadese inspanningen in Europa, werd Clemesha's tekening van de 'woedende soldaat' geselecteerd voor de overige zeven locaties, maar werd later, om een ??aantal redenen, alleen opgericht. te Saint-Julien in België.

FR
Le mémorial Canadien Hill 62 (Sanctuary Wood) est un mémorial de guerre qui commémore les actions du Corps canadien dans la défense des tronçons sud du saillant d'Ypres entre avril et août 1916, comprenant les actions survenues aux cratères Saint-Eloi, la bataille du mont Sorrel et à Sanctuary Wood. Ces batailles ont marqué la première occasion où des divisions canadiennes se sont engagées dans des opérations offensives planifiées pendant la Première Guerre mondiale. Au cours de ces actions, les Canadiens ont reconquis des positions vitales en hauteur qui empêchaient les Allemands d'avoir une vue imprenable sur la ville d'Ypres elle-même.

Monument

Sélection du site

À la fin de la guerre, la Commonwealth War Graves Commission accorde au Canada huit sites — cinq en France et trois en Belgique — sur lesquels ériger des monuments commémoratifs. Chaque site représente un engagement canadien important dans la guerre et pour cette raison, il a été décidé à l'origine que chaque champ de bataille serait traité de manière égale et orné de monuments identiques La Commission canadienne des monuments commémoratifs des champs de bataille a été formée en novembre 1920 et a décidé qu'un concours serait organisé pour sélectionner la conception du mémorial qui serait utilisé sur les huit sites européens. En octobre 1922, la soumission du sculpteur et designer torontois Walter Seymour Allward a été sélectionnée comme gagnante du concours, et la soumission de Frederick Chapman Clemesha s'est classée deuxième. La commission a décidé que la conception monumentale d'Allward serait utilisée sur la crête de Vimy en France car c'était l'endroit le plus spectaculaire. Bien que l'on ait considéré que le monument d'Alward à Vimy pouvait à lui seul constituer le seul monument aux efforts canadiens en Europe, le dessin du « soldat enragé » de Clemesha a été sélectionné pour les sept sites restants, mais a été plus tard, pour un certain nombre de raisons, érigé uniquement à Saint-Julien en Belgique.

EN
The Canadian Hill 62 Memorial (Sanctuary Wood) is a war memorial commemorating the actions of the Canadian Corps in the defense of the southern reaches of the Ypres Salient between April and August 1916, including the actions at the St. Eloi Craters, the Battle Mount Sorrel and Sanctuary Wood. These battles marked the first time that Canadian divisions engaged in planned offensive operations during the First World War. During these actions, the Canadians recaptured vital high positions that prevented the Germans from having a clear view of the town of Ypres itself.

Monuments

Site Selection

At the end of the war, the Commonwealth War Graves Commission granted Canada eight sites—five in France and three in Belgium—on which to erect memorials. Each site represents a significant Canadian involvement in the war and for this reason it was originally decided that each battlefield would be treated equally and adorned with identical monuments The Canadian Battlefield Memorials Commission was formed in November 1920 and decided that a competition would be held to select the design for the memorial that would be used at the eight European sites. In October 1922, Toronto sculptor and designer Walter Seymour Allward's submission was selected as the winner of the competition, and Frederick Chapman Clemesha's submission placed second. The commission decided that Allward's monumental design would be used on Vimy Ridge in France because it was the most spectacular location. Although it was considered that Alward's monument at Vimy could stand alone as the only monument to Canadian efforts in Europe, Clemesha's drawing of the 'enraged soldier' was selected for the remaining seven sites, but was later, for a number of reasons, erected only at Saint-Julien in Belgium.

Source

wikipedia

memorials hill-62

Date the Monument or Memorial was built or dedicated: 01/01/1916

Private or Public Monument?: Other

Name of the Private Organization or Government Entity that built this Monument: Ancien Combatants Canada

Geographic Region where the Monument is located: Europe

Physical Address of Monument: