Yläneen Pyhän Olavin kirkko - Pöytyä, Finland
Yläneen luterilainen kirkko. Yläne Lutheran Church.
Location: Finland

[FIN] Yläneen kirkko (ruots. Yläne kyrka) on Pöytyän seurakunnan kirkko Yläneellä Pöytyällä. Vuonna 1782 valmistuneen kirkon on suunnitellut Mikael Piimänen. Tyypiltään se on puinen pitkäkirkko, jonka seinät ovat korkeat ja katto keskiaikaisten kirkkojen kattoja tyyliltään muistuttava jyrkkä paanukatto. Kellotapuli on kirkon yhteydessä sen läntisenä tornina. Tornin päätteenä oleva kellohuone on kahdeksankulmainen ja varustettu sipulikupolilla. Kirkon seinät on maalattu punamullalla.

Pyhän Olavin kirkkoon mahtuu 500 ihmistä. Norjalaisen pyhimyksen mukaan nimetty Yläneen kirkko on kivijalkainen puukirkko. Kirkko sijaitse vuonna 1663 rakennetun edeltäjänsä paikalla.

Yläneen kirkko kuuluu Pöytyän luterilaiseen seurakuntaan.

[EN] Yläne church (Swedish: Yläne kyrka) is the parish church of Pöytyä in Yläne Pöytyä. The church, completed in 1782, was designed by Mikael Piimänen. Its type is a long wooden church with high walls and a steep tiled roof similar in style to the roofs of medieval churches. The belfry is connected to the church as its western tower. The clock room at the end of the tower is octagonal and equipped with an onion dome. The walls of the church are painted with red clay.

St. Olav's church can accommodate 500 people. Yläne church, named after a Norwegian saint, is a wooden church with stone foundation. The church is located on the site of its predecessor built in 1663.

Yläne church belongs to the Pöytyä Lutheran congregation.

[Source: Wikipedia (visit link) ]