Zetelveenweg 4 - Sleen - NL
oude boerderij met deels rietenkap
Location: Drenthe, Netherlands

mooie oude boerderij die heden ten dage in gebruik is als camping met appartementen

Riet is niet geschikt voor ieder dak: een minimale hellingshoek van 45 graden is een vereiste. Regenwater kan dan snel worden afgevoerd, waardoor het riet weer snel kan drogen. Vocht is namelijk de belangrijkste vijand van een rieten dak. een rieten dak wat in een goede omgeving staat kan ongeveer 35 a 45 jaar lang blijven liggen als er natuurlijk goed onderhoud aan word uitgevoerd

Rietendaken zijn tegenwoordig vrij duur ( 70 tot 95 M2 ) dat was vroeger net andersom. Als je een boerderij dak had met een paar rijen dakpannen en daarboven riet, liet je daarmee juist zien dat je geld had.

beautiful old farmhouse now used as a campsite with flats

Reed is not suitable for every roof: a minimum pitch of 45 degrees is required. Rainwater can then drain off quickly, allowing the thatch to dry quickly. Moisture is the main enemy of a thatched roof. a thatched roof in a good environment can remain in place for about 35 to 45 years, provided of course it is properly maintained

Reed roofs are quite expensive nowadays ( 70 to 95 m2 ), which used to be quite the opposite. If you had a farm roof with a few rows of tiles and thatch on top, it showed that you had money.

Instructions for Visiting a Waymark:
maak een mooie foto