Langebro - København, Denmark
33U E 347717 N 6172041
Den danske rockklassiker Langebro er skrevet og fremført af Gasolin' på deres Album Gasolin' 1971. Sangen er baseret på en oplevelse forsangeren Kim Larsen havde på Knippelsbro en sen nattetime.
Location: Denmark

Tekst: Kim Larsens egen oplevelse på vej over Knippelsbro i en sen nattetime blev sangens udgangspunkt. Med en socialrealistisk magi indfanger den kortfattede tekst nogle af 70'ernes store temaer: Den gryende kvindefrigørelse, religiøse overvejelser, sociale udfordringer og dystopier. Melodien er en traditionel folkemelodi fra 1600-tallet, der i 1962 blev genfortolket af den amerikanske sangskriver Joan Báez. På den måde bygger sangen bro mellem flere generationer og sprog, og er blevet en sand klassiker i den danske sangskat.

Langebro

1. Da jeg gik ud over Langebro
en tidlig mandag morgen,
da så jeg en, der stod og græd.
Hvis du tør – så kom med mig.

2. Jeg gik forbi dæmonernes port
ud for Kofoeds Skole
der stod en flok og drak sig ihjel.
Hvis du tør – så kom med mig

3. Jeg mødte en, der gik rundt med “Vågn Op”
hun var Jehovas vidne.
Hun råbte: “Jorden går under i dag”.

4. Jeg så en kvinde, der løb efter sin mand
hun havde så skønne øjne.
Hun råbte: “Hey, du har stjålet mit liv”.

English: The Danish rock classic Langebro was written and performed by Gasolin' on their Album Gasolin' 1971. The song is based on an experience lead singer Kim Larsen had at Knippelsbro late at night.

Text: Kim Larsen's own experience on the way over Knippelsbro late at night became the song's starting point. With a social realist magic, the concise text captures some of the major themes of the 70s: the dawning of women's liberation, religious considerations, social challenges and dystopias. The melody is a traditional folk tune from the 17th century, which was reinterpreted in 1962 by the American songwriter Joan Báez. In this way, the song builds a bridge between several generations and languages, and has become a true classic in the Danish song treasure.

Langebro

1. When I went beyond Langebro
an early Monday morning,
then I saw someone standing and crying.
If you dare - come with me.

2. I passed the demon's gate
next to Kofoed's School
there was a crowd drinking themselves to death.
If you dare - come with me

3. I met someone who went around with “Wake Up”
she was a Jehovah's Witness.
She shouted: "The earth is sinking today".

4. I saw a woman running after her husband
she had such beautiful eyes.
She shouted: "Hey, you have stolen my life".
Musician: Gasolin'

Name of Song: Langebro

Relevant Verse:
Da jeg gik ud over Langebro en tidlig mandag morgen, da så jeg en, der stod og græd. Hvis du tør – så kom med mig. When I went beyond Langebro an early Monday morning, then I saw someone standing and crying. If you dare - come with me.