Naantalin vanha paloasema - Naantali, Finland
Kaunis funkkis rakennus aivan Naantalin kaupungin keskustassa. Nice jugend style former firestation on center of Naantali city.
Location: Finland

[FIN] Jo kaukaa huomaa että tämä rakennus on entinen paloasema. Sen torni näkyy kauas.

Vuonna 1930 valmistuneeseen funkkis tyyliään paloasemaan rakennettiin vuonna,1950 toinen kerros. Se poistui käytöstä vuoden 2014 lopulla kun Naantalin Luolalaan valmistui uusi palolaitos.

Hauskan keltainen rakennus on muutettu asuin-ja toimistokäyttöön varsin hienosti. Paloaseman autotallien oviaukoista on tehty suuret ikkunat, talon eteen on tehty muurattu aita, paloletkujen kuivatustorni on säilytetty. Remontti on varmasti ollut kallis.

Tämä Naantalin entinen paloasema on osoitteessa Kaivokatu 4. Sen vieressä on Muumikahvila jossa käy kesäisin paljon turisteja.

[EN] Even from a distance you can see that this building is a former fire station. Its tower can be seen far away.

Completed in 1930, a second floor was built in the jugend-style fire station in 1950. It went out of use at the end of 2014 when a new fire station was completed in Luolala in Naantali.

The funny yellow building has been converted to residential and office use quite nicely. Large windows have been made from the doorways of the fire station garages, a brick fence has been built in front of the house, and the fire hose drying tower has been preserved. The renovation must have been expensive.

This former fire station in Naantali is at Kaivokatu 4. Next to it is the Moomin cafe, which is visited by many tourists in the summer.
Current Use: Residential & commercial.

Year Originally Built: 1930