Kupittaanpuisto - 1150 to 1979 - Turku, Finland
Kyltti Kupittaanpuistossa. Timeline sign on Kupittaanpuisto park.
Location: Finland

[FIN] Ensimmäisen ristiretken aikana 1150 piispa Henrik kastoi ihmisiä Kupittaan lähteellä. Tämä on aikaisin tieto alueelta. Sitä ennen lähteellä oli suoritettu pakanallisia riittejä.
1680 lähteen uskottiin parantavan. 1700 sinne oli rakennettu rakennus josta otettiin vettä spitaalisille, lapsettomille ja kuppa-tautisille.
1824 rakennettiin suuri Charles Bassin suunnittelema kylpylä, josta tulikin suosittu.
1900 kylpylän suosio alkoi olla vähäistä ja paikka oli toiminut lähinnä tanssipaikkana. Rakennuksia purettiin ja vuonna 1939 venäläiset pommittivat loputkin rakennukset. Vain kahdeksankulmainen lähteen rakennus on säilynyt.
Vuonna 1979 Kupittaanpuistossa paljastettiin piispa Henrikin muistokivi kaivohuoneen viereen.

Kyltti on kaksikielinen suomeksi ja ruotsiksi. Se on ilmeisesti aika vanha ja sijaitsee aivan lähteen vieressä. Jostain syystä on sen vieressä toinen kyltti, jossa on myös Kupittaanpuiston historiaa. Hieman eri vuosilukujen kanssa. Tämä on näistä oikealla oleva taulu.

[EN] During the first crusade in 1150, Bishop Henrik baptized people at the spring in Kupittaa. This is the earliest information from the area. Before that, pagan rites had been performed at the spring.
1680 springs were believed to heal. In 1700, a building was built there from which water was taken for lepers, childless and people with syphilis.
In 1824, a large spa designed by Charles Bass was built, which became popular.
In 1900, the popularity of the spa began to decline and the place had functioned mainly as a dance venue. The buildings were demolished and in 1939 the Russians bombed the remaining buildings as well. Only the octagonal spring building has survived.
In 1979, Bishop Henrik's memorial stone was unveiled in Kupittaanpuisto park next to springhouse.

The sign is bilingual in Finnish and Swedish. It is apparently quite old and is located right next to the spring. For some reason, there is another sign next to it, which also has the history of Kupittaanpuisto. With slightly different years. This is the board on the right of them.
Admission fee? (Include URL/link in Long Description to website that gives the current fee): no