De Verrekijker - Bergharen, NL
Ronde stenen beltmolen uit 1904
Location: Gelderland, Netherlands

"De Verrekijker is een voormalige korenmolen in Bergharen in de Nederlandse provincie Gelderland.
Op de locatie van de huidige molen werd al in 1313 een molen vermeld. De Verrekijker werd in 1904 op deze plaats gebouwd nadat een voorganger was afgebrand. De molen raakt in 1962 buiten bedrijf, waarna het binnenwerk werd uitgesloopt. In 1984 werd de molen uitwendig gerestaureerd. Thans is de molen als vakantiewoning ingericht.

De roeden van de molen hebben een lengte van 25,10 meter en zijn voorzien van het Oudhollands hekwerk met zeilen. Van het gangwerk is slechts het bovenwiel overgebleven. De molen is particulier eigendom en de eigenaren laten de wieken van de molen af en toe draaien."

Eng
+ A mill was mentioned as early as 1313 on the location of the current mill. De Binoculars was built on this site in 1904 after a predecessor burned down. The mill ceased operation in 1962, after which the interior was demolished. In 1984 the mill was externally restored. The mill is now used as a holiday home.

The rods of the mill have a length of 25.10 meters and are equipped with the Old Dutch fencing with sails. Only the top wheel of the movement remains. The mill is privately owned and the owners occasionally turn the blades of the mill."