Kiosk - Lommel, Limburg
31U E 661070 N 5677931
NL - Ten zuiden op het plein gelegen kiosk EN - Kiosk located south of the square FR - Kiosque situé au sud de la place
Location: Limburg, Belgium

NL

Beschrijving

Ten zuiden op het plein gelegen kiosk, op de plaats van de vroegere gemeentedrenk of vijver. Ten behoeve van de verschillende toneel-, zang- en muziekverenigingen werd in 1905 door de gemeente, op het dorpsplein voor het gemeentehuis, een kiosk opgericht. De in 1905 ten noorden naar aanleiding van 75 jaar onafhankelijkheid opgerichte kiosk werd in 1942 afgebroken, maar zeven jaar later kwam er een andere aan de overkant. Beschilderd en gecementeerd achtzijdig bouwsel onder pagodevormige bedaking met acht schilden en bekronende lier op bol. Ruw bewerkte hardstenen sokkel. Ijzeren hekken tussen de dragende zuilen. Gecementeerde steektrap.

EN

Descriptif

Kiosk located south of the square, on the site of the former municipal water or pond. In 1905 the municipality set up a kiosk on the village square in front of the town hall for the benefit of the various drama, singing and music associations. The kiosk, founded in 1905 to the north on the occasion of 75 years of independence, was demolished in 1942, but seven years later another one was built across the street. Painted and cemented eight-sided structure under a pagoda-shaped roof with eight shields and a crowning lyre on a sphere. Roughly worked hard stone plinth. Iron gates between the load-bearing columns. Cemented stairway.

FR

Descriptif

Kiosque situé au sud de la place, à l'emplacement de l'ancien étang ou eau municipale. En 1905, la municipalité installe un kiosque sur la place du village devant la mairie au profit des diverses associations de théâtre, de chant et de musique. Le kiosque, fondé en 1905 au nord à l'occasion des 75 ans d'indépendance, fut démoli en 1942, mais sept ans plus tard un autre fut construit de l'autre côté de la rue. Structure octogonale peinte et cimentée sous un toit en forme de pagode avec huit boucliers et une lyre couronnée sur une sphère. Socle en pierre dure grossièrement travaillé. Portes en fer entre les colonnes porteuses. Escalier cimenté.

Information

inventaris