Replica Romeinse wachttoren - de Meern - NL
Replica Romeinse wachttoren - de Meern vlak bij het Castelum
Location: Utrecht, Netherlands

In 2002 werden de resten gevonden van een Romeinse wachttoren in de wijk Vleuterweide. Er bleken op die plek twee verschillende torens te hebben gestaan. De eerste was in de jaren veertig van de eerste eeuw gebouwd, terwijl de tweede in of kort na 62 na Chr was opgetrokken. De oudste toren kon aan de hand van de
gevonden resten tot in detail worden gereconstrueerd.

Het ging om een vrij gedrongen toren met een oppervlakte van ongeveer 3 bij 3 meter. Hij telde vermoedelijk één verdieping met een balkon van waaruit de wacht werd gehouden. Het benedenvertrek sprong naar buiten uit en had een afmeting van 4,5 bij 4,5 meter. Dat was het vertrek waar de soldaten verbleven die voor een bepaalde periode op de toren gelegerd waren.

bron (visit link)

In 2002, the remains of a Roman watchtower were found in the Vleuterweide district. It turned out that two different towers had stood at that spot. The first had been built in the forties of the first century, while the second had been erected in or shortly after 62 AD. The oldest tower could be reconstructed in detail on the basis of the
The remains found allowed for a detailed reconstruction of the oldest tower.

It was a rather stocky tower measuring about 3 by 3 metres. It probably had one storey with a balcony from which watches were kept. The lower room protruded to the outside and measured 4.5 by 4.5 metres. This was the room where the soldiers who were stationed in the tower for a certain period of time stayed.

source (visit link)
Most Relevant Historical Period: Roman Empire > 27 B.C.