Zuidzandse molen, Zuidzande, Nederland
De Zuidzandse molen is een ronde stenen beltmolen aan de Sluissedijk in Zuidzande
Location: Zeeland, Netherlands

NL

De Zuidzandse molen is een ronde stenen beltmolen aan de Sluissedijk in Zuidzande in de Nederlandse gemeente Sluis. De molen is gebouwd in 1874 en is tot 1968 in gebruik geweest als korenmolen. Ten gevolge van stormschade is de molen in dat jaar stilgezet. Pas in 1981 is hij hersteld. In 1996 werd de molen opnieuw gerestaureerd, waarbij het gevlucht weer Oudhollands werd.

EN

The Zuidzandse molen is a round stone belt mill on the Sluissedijk in Zuidzande in the Dutch municipality of Sluis. The mill was built in 1874 and was used as a flour mill until 1968. As a result of storm damage, the mill was shut down in that year. It was not until 1981 that he recovered. In 1996 the mill was restored again, where the flight became Old Dutch again.
Date of Manufacture: 01/01/1874

Purpose: Milling