RM: 37716 - Huis - Vlissingen
17th century house in Vlissingen next to the muZEEum.
Location: Zeeland, Netherlands

NL Van bron
Het pand betreft een huis met een gerestaureerde trapgevel, die boogvormig beëindigd wordt. Aan de basis en halverwege de geveltop is een voluutvormige hoekvulling. Het pand bevat een ovaal dakvenster, gevat in een cartouche. Er zijn natuurstenen banden en waterlijsten. Het gevelveld wordt geflankeerd door een balusterdecoratie (onder de top) en door cartouches met de leeuwenmaskers en de wapens van Zeeland en Vlissingen, ter hoogte van de borstwering. De ramen zijn gevat in kruiskozijnen, gedeeltelijk behangen met luiken. Het pand heeft een moderne aangepaste winkelpui uit de 17e tot de 19e eeuw. Aansluitend bevindt zich een ongenummerd pand met trapgevel. De treden zijn afgedekt met natuurstenen platen. Hier zijn rode banden en figuren in het gele metselwerk en waterlijsten, staaf- en Y-ankers. De kruisvensters zijn behangen met luiken en dateren uit de 17e tot de 20e eeuw.
ENG From source
The building is a house with a restored stepped gable, which ends in an arch. At the base and halfway up the gable there is a volute-shaped corner filling. The building contains an oval roof window, set in a cartouche. There are natural stone bands and water frames. flanked by a baluster decoration (below the top) and by cartouches with the lion masks and the arms of Zeeland and Vlissingen, at the height of the parapet. 17th to 19th century. Adjacent is an unnumbered building with stepped gable. The steps are covered with stone slabs. Here are red bands and figures in the yellow masonry and water moldings, rod and Y-anchors. The cross windows are hung with shutters and date from the 17th to the 20th century.
Monument Number: 37716

Address of this Rijksmonument: