Hervormde Kerk - Jaarsveld, the Netherlands
14th and 15th century village church in Jaarsveld
Location: Utrecht, Netherlands

De hervormde kerk van het Utrechtse dorp Jaarsveld is een eenbeukige kerk uit de 14de (schip) en 15de eeuw (koor en toren).Het schip, dat na verwoesting in het rampjaar 1672 herbouwd moest worden, en het smalle, driezijdig gesloten koor zijn witgepleisterd. De niet-gepleisterde toren bestaat uit drie geledingen en wordt bekroond met een balustrade en een ingesnoerde naaldspits.

De kerk onderging tussen 1954 en 1959 een restauratie, waarbij ook enkele nieuwe aanbouwen tot stand kwamen. De kerk wordt gebruikt door de Hervormde Gemeente te Jaarsveld, die deel uitmaakt van de PKN.

The reformed church of the Utrecht village of Jaarsveld is a single-aisled church from the 14th (nave) and 15th century (choir and tower). . The non-plastered tower consists of three sections and is topped with a balustrade and a constricted needle spire.

The church underwent a restoration between 1954 and 1959, which also included some new additions. The church is used by the Reformed Church in Jaarsveld, which is part of the PKN.
Building Materials: Brick