Dronning Dagmar - Ribe, Danmark
Dronning Dagmar skuer ind mod Ribe ... Queen Dagmar looks toward Ribe
Location: Denmark

Dronning Dagmar (ca. 1186-1212) gift med den danske kong Valdemar Sejr.
Dronning Dagmar var meget populær blandt folket, men døde ung. Der er skrevet flere folkeviser om hende.
Statuen på Riberhus slotsbanke er skabt af Anne Marie Carl-Nielsen (1863-1945) og rejst på slotsbanken i 1913. Statuen forestiller Dronning Dagmar i stævnen på det skib, det bragte hende til Ribe.
Den er to m høj og udført i bronce på en granitsten.
På stenen står følgende : Dagmar Danmarks Dronning. Død på Riberhus. 1205 - 1212. På statuens bagside ses Kong Valdemar Sejr bøje sig over Dronning Dagmars dødsleje.

Queen Dagmar (ca. 1186-1212) married the Danish King Valdemar Sejr.
Queen Dagmar was very popular among the people, but died young. Several folk songs has been written about her.
The statue on Riberhus castle bank was created by Anne Marie Carl-Nielsen (1863-1945) and erected on the castle bank in 1913. The statue depicts Queen Dagmar in the bow of the ship that brought her to Ribe.
It is 2 meters high and made of bronze on a granite stone.
The inscription reads as follows: Dagmar Queen of Denmark. Died at Riberhus. 1205 - 1212. On the back of the statue, King Valdemar Sejr is seen bowing over Queen Dagmar's deathbed.