Sint-Jozefkapel, Niel-bij-As, Belgium
Sint-Jozefkapel, Niel-bij-As (As), Grotstraat
Location: Limburg, Belgium

NL: De kapel is gebouwd in 1865 en is een bakstenen kapel op gecementeerde plint. Het is een rechthoekig gebouw van één travee met halfronde sluiting onder leien bedaking. Er zijn spaarvelden tussen de bakstenen pilasters en de puntgevel met vlechtingen. Een rondboogdeur geeft toegang tot het voorportaal. Er zijn rondboogvensters in de voor- en zijgevels.

EN: The chapel was built in 1865 and is a brick chapel on cemented plinth. It is a rectangular building of one bay with a semicircular closure under slate cover. There are savings fields between the brick pilasters and the gable with braids. A round arch door gives access to the vestibule. There are round arch windows in the front and side walls.