Det hvide vandtårn - Fredericia, Danmark
Det hvide vandtårn blev bygget i 1908...The white water tower was built in 1908
Location: Denmark

Det hvide vandtårn er et vandtårn i Fredericia, som var i brug fra 1909 til 1994. Vandtårnet er tegnet af arktitekt Oscar Gundlach-Pedersen, blev opført i 1908 og ligger på Prins Georgs Bastion på Fredericia Vold. Vandtårnet er 16 m højt, men da tårnet er bygget på volden, er toppen i 44 m højde. Tårnet fungeret i dag som udsigtstårn.

The white water tower is a water tower in Fredericia, which was in use from 1909 to 1994. The water tower was designed by architect Oscar Gundlach-Pedersen, was built in 1908 and is located at Prince George's Bastion on Fredericia Rampart. The water tower is 16 m high, but since the tower is built on the rampart, the top is at 44 m height. The tower today served as a viewing tower.