Kikkermolen - Oegstgeest, Netherlands
Poldermolen
Location: Zuid-Holland, Netherlands

De huidige Kikkermolen is gebouwd ter vervanging van de in 1748 verbrande voorganger. De Kikkermolen uit 1752 bemaalde de Kikkerpolder en is de kleinste Wipmolen in Nederland. Sinds de ontpoldering en aanleg van het Heempark en de wegen in 1960 is de omgeving sterk veranderd.

De vervallen molen is in 1996 compleet gerestaureerd. Als de wind voldoende krachtig is, kan de molen twintig kubieke meter water verplaatsen met het houten scheprad naast de molen.

Als de Leidse vlag op de molen wappert, is de molen open voor bezichtiging. Betreden van het terrein en de molen is altijd op eigen risico.
Date of Manufacture: 06/06/1752

Purpose: Water Pumping