Dum U Trí tykví - Praha, CZ
33U E 458497 N 5548241
House at the Three gourds, sometimes called The Five pumpkins, At gourds or At Golden Deer is a new building from 1935, but the facade mimics the original building. The first reports of it dates to 1360.
Location: Hlavní město Praha, Czechia

"Dum U Trí tykví, nekdy také zvaný U Peti tykví, U Tykvu ci U Jelena, je novostavbou z roku 1935, ale fasádou napodobuje puvodní stavbu. První zprávy o ní pocházejí z roku 1360. K roku 1424 je doložen název „Ad cucumeres“ (U Tykví). Dum byl renesancne prestaven, po roce 1705 pak barokne. Z doby dalších, pozdne barokních úprav, tj. ze 60. let 18. století, pochází rokokové sousoší svatého Huberta od Ignáce Františka Platzera, který se inspiroval obdobným sousoším Ferdinanda Maxmiliána Brokoffa v Tomášské ulici na Malé Strane. V roce 1932 byl starý dum zboren, behem bourání byly objeveny gotické fragmenty, mj. také freska z prelomu 14. a 15. století, která byla uložena v Muzeu hlavního mesta Prahy."

source: (visit link)

The house was rebuilt in Renaissance style and after 1705 in the Baroque style. From the 60s of the 18th century, comes rococo sculpture of St. Hubert by Ignaz Franz Platzer, who was inspired by a similar sculpture of the Ferdinand Brokoff at Tomas streets in Mala Strana. In 1932 the old house was demolished during the demolition were discovered several Gothic fragments, among others fresco from the late 14th and 15th centuries, which had been stored in the Museum of the City of Prague