Voormalig provincieraadsgebouw - Hasselt, Limburg, Belgium
31U E 664103 N 5644736
Het voormalig Provincieraadsgebouw is een monumentaal gebouw aan de Lombaardstraat 21-23 te Hasselt. // The former Provincial Council building is a official monument on the Lombaardstraat 21-23 Hasselt.
Location: Limburg, Belgium

Source:
(visit link) :
"Het hoofdgebouw aan de Lombaardstraat is een samenraapsel van stijlen en functies. Links vindt men de eigenlijke raadszaal. Hierin bevinden zich de gebrandschilderde ramen van Roger Daniëls uit 1956, welke het vroegere leven in de provincie uitbeelden. Ook verder vindt men aan de gevel veel ornamenten.
Rechts van de raadszaal bevindt zich een , eveneens rijkelijk versierde, toren, met een aantal arcades en een beeltenis van de Maagd van Limburg, vervaardigd door Jacques de Lalaing.
Rechts van de toren vindt men nog een gebouw met twee bouwlagen, en weer rechts daarvan een lager gebouw dat eens de woning van de conciërge was.
Achter deze hoofdvleugels vindt men nog een aantal zijvleugels die onder meer een klein tuintje omsluiten en in eenzelfde stijl zijn gebouwd.
Het interieur, in neoclassicistische en eclectische stijl, is goed bewaard gebleven."

EN:
"The main building at the Lombaardstraat is a hodgepodge of styles and functions. Left one finds the actual council chamber. Here are the stained glass windows of Roger Daniel 1956, which depict the old life in the province. Continue to be found many ornaments on the facade.
Right from the council is an equally ornate tower with a number of arcades and an effigy of the Virgin of Limburg, produced by Jacques de Lalaing.
The right of the tower is a building with two floors, and to its right a lower building that was once the home of the caretaker.
Behind the main wings you will find a number of wings that enclose include a small garden and are built in the same style."
The interior, of neoclassic and eclectic style, is well preserved."